Ondernemen met Maes Notaris

Of u nu als ZZP-er begint of als ervaren ondernemer een stevig bedrijf over wilt nemen, u krijgt te maken met fiscale en juridische zaken. Wij weten dat de weg naar een nieuwe onderneming belangrijk is: het voorbereiden van de transactie, het opstellen van gedegen contracten en het voeren van goed overleg met andere betrokkenen. Wij vinden de samenwerking met de accountant en de fiscalist belangrijk. Gezamenlijk komen we tot de beste oplossing, ieder vanuit het eigen specialisme.

De akte waarin alles wordt vastgelegd is simpelweg het resultaat van een degelijke voorbereiding. Wij hebben veel kennis en ervaring op het gebied van ondernemingsrecht. Maes Notaris helpt u graag om uw juridische en fiscale risico’s te beperken.  

Wij geven advies over de ondernemingsvorm die het beste past bij de huidige fase van uw onderneming. Het opstellen van de statuten is een onderdeel dat hier bij hoort. De statuten wijzigen wij op het moment dat uw onderneming een andere fase ingaat.  

Als u gaat samenwerken met andere partijen, sparren wij met u over de beste overeenkomsten. Wellicht dat zo'n samenwerking leidt tot een fusie of een overname. Dat kent een eigen dynamiek en daar komen zaken bij kijken als bedrijfsovername of aandelenoverdracht. Als notaris zorgen wij voor de goede balans en beperken wij de risico’s op juridisch gebied. 

Het oprichten van een investeringsfonds, het onderbrengen van een ontslagvergoeding of een gouden handdruk in een zogeheten stamrecht B.V., zijn onderwerpen waar wij veel kennis en ervaring mee hebben. Wij kijken verder dan alleen het zakelijke deel. Ook uw persoonlijke situatie is van belang bij het maken van de beste keuzes. Dat is zeker het geval als u nadenkt over de bedrijfsopvolging of de bedrijfsovername.  

Wij adviseren u graag over de beste oplossing. Daarnaast helpen wij bij het oprichten van een B.V., N.V., stichting, vereniging, VOF of maatschap. Van het opstellen van de akte van oprichting tot het wijzigen van de statuten. Bij elke fase doen wij mee. Wij zijn u graag van dienst.